logo

سوییت آزادی

ایران، فارس، شیراز

1399

 

کارفرما

علی آزادی

 

دسته بندی

آپارتمانی، داخلی

 

مساحت(متر مربع)

130

 

وضعیت

ساخته شده

سوییت آزادی حاصل طراحی داخلی یک سوئیت ۶۰ متری با حیاطی ۴۰ متری در امتداد آن است. هدف اصلی این پروژه، ایجاد فضایی دنج و آرام با بهره‌گیری از عناصر معماری بود که در صورت نیاز، امکان گسترش آن وجود داشته باشد. برای دستیابی به این هدف، جانمایی فضاهای داخلی به گونه‌ای انجام شد که با حذف عناصر فیزیکی تقسیم‌کننده تا حد امکان و حذف خطوط شکسته، فضایی یکپارچه و باز فراهم شود. همچنین، استفاده از متریال‌ها و رنگ‌های مشابه به یکدستی فضا کمک کرد.

 

در راستای خلق فضایی امن و آرام، خطوط شکسته در فضای داخلی حذف شده و اتصال دیوارها به سقف با استفاده از خطوط منحنی صورت گرفت؛ این زبان طراحی در عناصر دیگری مانند آینه و لوستر نیز به‌کار برده شد.

اتاق‌خواب به شکلی طراحی شد که در مواقع نیاز بتواند به فضای سالن اضافه شود و در زمان‌های دیگر، عملکرد اصلی خود را حفظ کند. دیوار و درب اتاق خواب با هم ترکیب شده و به رنگ غالب پروژه درآمدند. این دیوار به‌گونه‌ای طراحی شده که هنگام باز شدن در بخش میانی دیوار کناری قرار گرفته و به عنوان درب ورودی عمل می‌کند، در عین حال فضای سالن را گسترش می‌دهد. علاوه بر این، ارتباط بین آشپزخانه و سالن اصلی بدون هیچ‌گونه واسطه‌ای در نظر گرفته شده و با گشایش مرزهای بین فضای داخلی و حیاط، امکان امتداد فضای داخلی به بیرون فراهم شده است.

یکی از چالش‌های اصلی در طراحی این پروژه، وجود یک منبع بزرگ ذخیره آب در حیاط بود که بخش زیادی از فضا را اشغال کرده و به دلیل مخالفت همسایگان، امکان جابجایی آن وجود نداشت. برای پاسخ به این چالش، با هم‌تراز کردن فضاها، حذف تاسیسات اضافی موجود و استفاده از تانکر به‌عنوان یک عنصر موجود در سایت، سعی شد این مشکل با رویکرد معماری حل شود. تاسیسات مرتبط با این منبع با گلدان‌ها و مبلمان حیاط پوشانده شدند و طراحی حیاط در دو سطح انجام گرفت.

در سطح پایینی، با بالا بردن دیوارهای حیاط و امتداد فضای داخلی تا بخشی از حیاط و استفاده از سایبان، فضایی دنج برای نشستن ایجاد شد. این فضا به وسیله یک پنجره طاقی‌شکل که در فضای خالی بادبند اتاق قرار دارد، با اتاق‌خواب مرتبط شد. سطح بالایی به فضایی برای باربکیو و یک حوض کوچک اختصاص یافت.

برای ایجاد یکپارچگی بصری، رنگ کرمی روشن ابتدا به‌عنوان مکمل فضای سبز حیاط انتخاب شد و سپس این رنگ از طریق کف به فضای داخلی منتقل گردید. این رنگ بر سقف، دیوارها و کمدها نیز تأثیر گذاشته و فضایی آرام و خلوت در محیط داخلی ایجاد کرد.

طراح اصلی

مجتبی هوشنگیان شیرازی

 

همکاران طراحی

مهسا پاک شیر

 

مدلسازی

مهسا پاک شیر

 

عکاس

آرش اختران

تیم گرافیک و پرزانته

مهسا پاک شیر

ثنا طاوسی

گلبرگ کامیاب

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Moshir Architects