خانه ای پیرامون خور
ایران، فارس،گویم
1402
کارفرما
خانواده صادقی نژاد
دسته بندی
ویلایی، طراحی منظر، طراحی داخلی
مساحت (متر مربع)
2500
وضعیت
ساخته شده
با گسترش شهر به سمت شمال غرب، شهرک گویم اکنون بخشی از شهرداری شیراز محسوب میشود. باغهای شهری این منطقه به یکی از مقاصد محبوب مردم شیراز برای ساخت ویلا ها تبدیل شده است و پروژه ما نیز در زمینی به مساحت ۲۰۰۰ متر مربع در این منطقه واقع شده است.
این پروژه در شرایطی به تیم ما ارجاع داده شد که کارفرما پیشتر در زمین، یک آلاچیق گرد به سبک کلاسیک، استخری با فرم لوبیایی، جکوزی و یک سایه بان ساخته و قصد داشت ساختمانی دو طبقه نیز در کنار آنها احداث کند. با توجه به هزینه های انجام شده و تأسیسات به کار رفته برای ساخت قسمت های موجود، کارفرما تمایلی به ایجاد تغییرات در این بخش ها نداشت، که این موضوع طراحی پروژه را با چالش هایی مواجه میکرد.
در مواجهه با چالشهای موجود، تیم طراحی تلاش کرد تا با محاط کردن یک استخر کمعمق به دور استخر لوبیایی موجود و جانمایی ساختمان ویلا به صورتی که این ترکیب را در بر گیرد، خطوط جدیدی در سایت ترسیم کند. این قاب بندی جدید میان استخر و ساختمان، ارتباط هماهنگی با باغ و فضای اطراف ایجاد کرد. همچنین، با قرار دادن دیوارهای با ارتفاع و مصالح مشابه ساختمان به عنوان آبنما در ضلع سوم استخر، این فضا بهعنوان نقطه کانونی در میان فضاهای عملکردی جای گرفت. با حفظ استخر موجود و در جهت هماهنگی بیشتر با ساختمان، توانستیم موافقت کارفرما را برای جایگزینی آلاچیق کلاسیک با سازه ی چادری مدور در سبک مدرن و تبدیل جکوزی به فضایی برای قرارگیری یک المان عمودی -یک درخت نخل – کسب کنیم.
بهمنظور بهرهگیری بهتر از فضای سبز و درختان چنار دو طرف ساختمان و صنوبرهای اطراف، طراحی ساختمان از دو طبقه روی زمین به یک طبقه و یک زیرزمین تغییر یافت.
جانمایی توده، فرم ساختمان و ورودی ها به گونهای طراحی شد که فضاهای مهم ویلا، مانند پذیرایی و اتاق خواب اصلی، دید مناسبی به استخر داشته باشند. در فضای پذیرایی، به دلیل مساحت بیشتر، امکان دید دوطرفه به استخر و پشت ساختمان فراهم شد. در بخش پشت ویلا نیز فضایی برای ارتباط مستقیم با آشپزخانه در نظر گرفته شد. سایر اتاقهای خواب نیز دارای منظرهای از درختان چنار و دیوار سنگی محوطه پشت آنها هستند. همچنین، فضاهای مورد استفاده مهمانان، سالن ورزشی چندمنظوره، استخر و سونا در زیرزمین قرار گرفت.
برای برقراری ارتباط داخلی بین طبقات، از یک پله گرد فلزی با رنگی خاص و متفاوت از سایر فضا ها استفاده شد که در فرآیند اجرا ساخته و جایگذاری شده است. در فضای بیرونی نیز دو راهپله در دو طرف ساختمان در نظر گرفته شد که یکی دسترسی به زیرزمین را فراهم میکند و دیگری دسترسی به فضای نشیمن پشت بام را.
طراح اصلی
مجتبی هوشنگیان شیرازی
همکاران طراحی
مهسا پاک شیر
امجد صدری
بیتا عرفانی کیا
زهرا مومنی
زهرا نجاتی
گرافیک و پرزانته
نجمه حیدری
مدلسازی
غزل دباغ منش
زهرا مومنی
رندرینگ
غزل دباغ منش
عکاس
آرش اختران
تاسیسات
آقای مهندس میری
تیم اجرا
ایمان قره خانیان
مازیار صمیمی
محمد امین مروج