آموزش يكي از موثرترين عوامل در تغيير رفتار و ارتقای مهارت منابع انساني است. سرمایه گذاری در آموزش مستمر پرسنل هر سازمان و تبیین استراتژی مناسب جهت ایجاد فرصت توسعه دانش و مهارت های افراد در نهایت به بهبود عملکرد سازمان و افزایش بازده کمی و کیفی آن خواهد انجامید. از سویی سرعت تغییر در دنیای امروز، حفظ سهم از بازار را مستلزم حضور مستمر در گردهمایی های مرتبط با هر کسب و کار کرده است.
گروه طراحی معماری مشیر از ابتدا با تبیین جایگاه آموزش سازمانی، به طور مستمر برنامه هایی را جهت بهبود عملکرد اعضای خود تدارک دیده و به اجرا در آورده است. شرکت در نوزدهمین نمایشگاه بین الملی صنعت ساختمان و بازدید گروهی برخی مهندسین جوان گروه با مصالح و فناوری های نوین صنعت ساختمان از جدید ترین فعالیت های مشیر در این زمینه است.
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر راه و شهرسازی در مرداد ماه 98 برپا گردید. این نمایشگاه از روز دوشنبه ششم مرداد ماه با حضور بیش از ۹۶۰ شرکت کننده داخلی و خارجی و به گفته جراید در قالب شرکت هایی از کشورهای ایران، ترکیه، کره جنوبی، انگلیس، اردن، ایتالیا، چین، امارات، اسپانیا و امریکا در محل دائمی نمایشگاه های تهران بر پا گردید. گروه معماری مشیر در راستای توسعه همکاری با همکاران داخلی و خارجی و آشنایی بیش از پیش اعضای جوان تر گروه با مصالح و فناوری های اجرایی نوین صنعت ساختمان، ضمن شرکت در نمایشگاه به بررسی اجمالی آن پرداخت.
در ادامه به بررسی اجمالی گروه مشیر از نمایشگاه ساختمان خواهیم پرداخت.
نخستین مساله ای که در برخورد با نمایشگاه از چشم بازدید کننده آن می گذرد، دسترسی به نمایشگاه است. سایت نمایشگاه های بین الملی تهران، در محدوده شمالی تهران از ابتدا بر مبنای دسترسی عمومی مناسب جانمایی شده است. خط چهار اتوبوس های تندرو بی.آر.تی. و ایستگاه های حقانی و تجریش از خط یک مترو امکان دسترسی به نمایشگاه را فراهم نموده اند؛ لیکن ترجیح غالب بازدید کنندگان، ورود به نمایشگاه با خودروی شخصی و استفاده از پارکینگ جنوبی و غربی نمایشگاه است. این رفتار موجی از ترافیک سنگین را به خصوص در ساعات ابتدایی و انتهایی نمایشگاه به محور های چمران و یادگار امام گسیل می دارد. سپری نمودن ساعاتی را در ترافیک آمیخته با گرمای این روزهای پایتخت و سردرگرمی به دنبال جای پارک خودرو، خوشامدگویی دلچسبی برای بازدید کننده به نظر نمی آید؛ علی الخصوص آن که پس از آن لازم است رنج ایستادن چند ده دقیقه ای در صف ورود و تهیه بلیت بازدید از نمایشگاه را متحمل شد.
می توان بیشترین برتری نمایشگاه نوزدهم را نسبت به نمایشگاه های مشابه سال های پیشین، تفکیک نسبی غرفه ها با توجه به محصولات و خدمات به نمایش در آمده دانست. بر این مبنا، بیش از سی و چند سالن نمایشگاهی این سایت را می توان به دسته های کلی "ارتباط صنعت و دانشگاه"، "پوشش های پلیمری و چسب ها، افزودنی ها و پوشش های کف نوین ساخته شده بر پایه علم شیمی"، "آجر، سنگ، سرامیک، بتن های پیش ساخته و سایر مصالح معدنی"، "تکنولوژی های اجرایی نما های شیشه ای و مصالح نوین فلزی و پلیمری ویژه نماهای ساختمانی"، "آسانسور و پله برقی"، "مبلمان و فناوری های نوین نورپردازی و امکانات رفاهی آوت دور"، "فناوری های صمعی و بصری، هوشمندسازی ساختمان و سینماهای خانگی"، "قفل، یراق آلات و تجهیزات آشپزخانه" و دست آخر "سیستم های تاسیساتی و سازه ای" دسته بندی نمود. این دسته بندی در برنامه ریزی و جلوگیری از اتلاف زمان در بازدید از نمایشگاه قابل توجه بوده و به طور محسوسی مخاطبان هر دسته را متمایز می نماید.
با توجه به تداوم تحریم ها و امتداد دامنه رکود فراگیر این روزها تا زیر و بالای صنعت ساختمان، بیشتر غرفه های ارائه کننده محصولات تولید داخل بر حفظ سهم از بازار و استمرار تولید تمرکز نموده و رقابت میان ایشان بیشتر به حیطه فروش و تنوع ارائه خدمات در قراردادهای فروش سوق پیدا کرده است. این مهم بیشتر در شرکت های تاسیساتی سرمایش ، گرمایش و سازه ای، تولیددرب و پنجره UPVC و در اخر سیستم های هوشمند مشهود است. ارائه خدمات عمرانی در بخش سازه های فلزی کاهش داشته و در مقابل ترجیح بیشتری به عرضه فناوری های اسکلت بتنی علی الخصوص سقف های وافل و بتن های پیش تنیده دیده می شود.
روی دیگر کاهش واردات و حفظ سهم داخلی از بازار صنعت ساختمان در تولید کابین های آسانسور، چراغ ها و سیستم های نورپردازی داخلی ساختمان، سرامیک های پریکات شده، آجر، سنگ و مصالح معدنی مشهود است. که الحق در این زمینه پیشرفت های چشمگیری بخصوص در بخش طراحی حاصل شده است . شرکت هایی جوان و نوپا با تکیه بر ارائه طراحی چشم نواز (هرچند رونوشت برداری از طرح های خارجی) به ارائه محصولاتی تزئینی با قیمتی کمتر نسبت به محصولات خارجی روی آورده اند و از سویی با توجه به کاهش صادرات محصولات معدنی و بازگشت این محصولات به بازار داخلی، ارائه اسلب های سنگ طبیعی در کیفیت های کم نظیر و تنوع شگرف در طرح و رنگ از نقاط مثبت نمایشگاه محسوب می شوند. توجه بیش از پیش به آجر های نسوز معدنی، ارائه خلاقیت های به کار رفته توسط معماران در طراحی نماهای ساختمانی با استفاده از این متریال و معرفی ابداعات در تکنیک های خشک اجرای آجر نیز رجعتی خوش یمن به این مصالح بوم آورد به نظر میرسد.
برگزار کننده این دوره از نمایشگاه، برنامه اقامت رایگان در هتل های نامی تهران، ترانسفر رایگان داخلی و جلسات هم اندیشی، ملاقات های کاری و وعده عقد قراردادهای همکاری را پیش چشم شرکت کنندگان خارجی نمایشگاه گذاشته است، لیکن علیرغم تبلیغات گسترده در خصوص حضور شرکت هایی از کشورهای مختلف، کلیات نمایشگاه بیشتر در ید شرکت های داخلی بوده و حضور صنعت ساختمان از سوی شرکت های خارجی چندان مشهود نیست. اما در حوزه ادوات و کالاهای لوکس، ردپای کشورهای خارجی علی الخصوص چین دیده می شود. در این بخش ادوات هوشمندسازی ساختمان، قفل ها و یراق آلات هوشمند و تجهیزات آشپزخانه و سرویس های بهداشتی بیشتر به چشم می آیند و تمرکز بیشتری بر واردات محصول و نه تکنولوژی وجود دارد.
نمایشگاه این دوره را در مجموع می توان آینه ای بازتاب دهنده رکود اقتصادی حاکم، تلاش ناگزیر برای رجعت به تولید داخلی که البته نتیجه مثبتی در پی دارد و این نتیجه مثبت با توجه به نوگرایی ، بومی سازی و در ادامه توجه بیش از پیش به طراحی و طراحی صنعتی و صنعت بسته بندی و تبلیغات و حمایت از محیط زیست دو چندان خواهد شد و هم چنین تقسیم بازار داخلی صنعت ساختمان به دو قطبی فاحش تولید بسیار ارزان قیمت و تولید بسیار گران قیمت دانست.
نوزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان در روز پنجشنبه ششم مرداد ماه به پایان رسید و حجمی قابل توجه از بروشور ها و کاتالوگ های غالبا بی مصرف و مهلک برای محیط زیست را در دستان بازدیدکنندگان آن بر جای گذاشت!